Endre domenenavn på installasjon

Dersom du skal endre domenenavn på en installasjon som allerede er satt opp, kan dette gjøres dersom du har tilgang til serveren. Ellers tar du kontakt med eRedaktør. Her er stegene.

La oss si at en kunde med domenet "gammeltdomene.no" skal bytte til "nyttdomene.no".

 1. Opprett en ny eRedaktør-installasjon med navnet "nyttdomene.no". Husk å angi i beskrivelsen at det gjelder endring av domene. Ikke gå videre når du får beskjed om at nettsiden er opprettet.
 2. Kopier/flytt filene fra "gammeltdomene.no" til "nyttdomene.no". Det vil si:
  1. Slett "nyttdomene.no.config" og erstatt med en kopi av "gammeltdomene.no.config" i App_Data-mappen. Alternativt kopierer du bare innholdet fra "gammeltdomene.no.config" over i "nyttdomene.no.config".
  2. Dersom nettstedet benytter SQL Server trenger du ikke gjøre noen endringer.
   Dersom nettstedet benytter SQL Express, sletter du de nyopprettede databasenfilene i mappen "nyttdomene.no" og kopierer inn filene fra "gammeltdomene.no". Fortsatt under App_Data. Kjør en reset på "gammeltdomene.no" dersom du ikke får kopiert filene. Eventuelt kan du ta en recycle av App Pool. Hvis ingenting hjelper, kan du ta en backup av databasen "gammeltdomene.no" og gjenopprette som "nyttdomene.no".
  3. Kopier nettstedsmappen under site. Slett innholdet i "nyttdomene.no" og erstatt dette med innholdet fra "gammeltdomene.no".
 3. Logg inn som utvikler på "nyttdomene.no"
 4. Gå til utviklingsverktøyet og finn "Finn og erstatt" under "Database".
 5. Skriv inn "/gammeltdomene.no/" i gammel verdi, og "/nyttdomene.no/" i ny verdi og trykk på Erstatt-knappen. Lenkene til bilder og filer blir nå endret til den nye plasseringen.