Sortering med overstyring

Alle artikkellister sorteres etter et eller flere felt i databasen. Vanligvis sorteres det etter publiseringsdato, men av og til har en behov for å kunne "feste" visse saker til toppen.

Først er det viktig at sorteringen er angitt på feltsettet til listen (f.eks. artikkellisten). Det vil si at må finnes et felt, enten attributt eller tabell-felt, som heter "OrderBy". Visningsnavnet kan være hva som helst.

Det mest brukervennlige er å angi at det skal være en nedtrekksliste hvor du legger inn de alternativene som kunden, evt du, skal ha. Her er et Example på hva verdiene kan være:

Standard (Publiseringstidspunkt)|;Tittel|Title, ItemId DESC;Manuell rekkefølge|ItemOrder, ItemId;Publiseringstidspunkt med overstyring|boolCustomField10 desc, publishdate desc

Jeg har uthevet det som denne artikkelen handler om. Her er det brukt feltet boolCustomField10 som overstyringsfelt. Det vil si at det først sorteres etter dette feltet, og deretter etter PublishDate desc. desc betyr at det sorteres i synkende rekkefølge, descending, altså at nyeste artikler kommer før eldre. Det vil også si at dersom en har krysset av på flere artikler, vil disse vises med de nyeste først.

På feltsettet eller feltsettene som skal vises i denne listen må en da legge til feltet boolCustomField10, slik at det er mulig å velge hvilke listeelementer som skal vises øverst.

Inne i eRedaktør vil sorteringen også brukes i venstre spalte, samt at de som er krysset av vil være merket. For at denne merkingen skal vises må en bruke ett av disse feltene til sorteringen: boolCustomField1, -2, -3 eller -10.