Gamle og nye lenker

Dersom du oppgraderer et nettsted til eRedaktør, enten fra andre publiseringsløsninger eller fra eldre versjoner, kan det være at lenkestrukturen er moden for en endring.

Skjermbilde-2013-08-26-kl.-10.27.03
Trykk "Gjennoppbygg" for å regenerere alle lenker

For å ikke miste opparbeidet rangering hos søkemotorene, og for at gamle bokmerkede sider forsatt skal fungere, kan det være nyttig å la disse gamle lenkene videresende til de nye. Det finnes i hovedsak to ulike måter å løse dette på i eRedaktør.

1. Innholdet er importert til den nye nettsiden, inkludert gamle lenker

Dersom innholdet er importert fra den gamle siden, og lenkene også er importert, er det bare å trykke på én enkelt knapp. Når vi sier at lenkene er importert vil det si at lenken ligger lagret i feltet ItemUrl per item. Dette skjer blant annet når en oppgraderer en nettside fra en tidligere versjon av eRedaktør.

Før en trykker på knappen, bør en sjekke at feltsettene er satt opp med den ønskede lenkeoppbyggingen. Deretter er det bare å trykke. Knappen finner du under Innstillinger > Brutte lenker og heter Gjenoppbygg. Når du har trykket på knappen, vil du få en oversikt over gamle og nye lenker sammen med eventuelle andre brutte lenker.

2. Innholdet er skrevet eller importert uten gamle lenker

Dersom innholdet er lagt inn, og de nye lenkene er tatt i bruk med én gang, trenger en oversikt over gamle og nye lenker. Dette kan for Example gjøres i et excel-ark, eller et annet sted. Litt avhengig av hvor mange lenker det er, finner du en måte som passer for deg.

Før du lager oversikten kan du gjerne se hva du skal gjøre med den.Gå til Innstillinger > Brutte lenker > Import. Her er det en tekstboks (som du gjerne kan dra større, avhengig av nettleser) hvor du skal legge inn gamle og nye adresser på samme linje. Skill gammel og ny adresse med semikolom, og bruk en linje per adresse. Den gamle adressen skal stå først. For Example:  /sider/tekst.asp?id=12;/kontakt-oss